Creative Day

You are here:

I fredags (3/2) så begav sig en tapper skara på tre personer till huvudstaden för att inspireras under Batteri kommunikations Creative Day. Och inspirerade blev vi, en fullspäckad dag bjöd på fem föreläsningar av riktigt hög klass rakt igenom. Kort sammanfattning nedan av mina favoriter och vad jag tar med mig från deras tankar.

Fredrik FM Matsson, Connecting the dots
En otroligt underhållande föreläsning som rör sig från rena oväsentligheter till klarsynta observationer om den digitala samtiden och allt i ett rasande tempo. FM rör rejält i grytan och med värme och humor inspirerar han till att våga vara annorlunda och inte ta sig själv på för stort allvar.

Jag känner mig väl till mods med FMs idéer kring webbdesign idag och tänker fortsätta jobba mer responsivt och utveckla med hänsyn till mångfalden av plattformar. Rent designmässigt håller jag med honom att vi är på väg ifrån blänk och bulligt. Jag  jobbar gärna mer platt och cleant som motreaktion. Jag blev även inspirerad att jobba mer med de små detaljerna som ger en extra touch till helheten – håll utkik i mina kommande produktioner och se om jag håller ord!

Nille Svensson, Stop making sense
Denna svenska kopia av bröderna Coens ”the dude” är med största säkerhet en oerhört talangfull formgivare. Dock pratade inte Nille så mycket formgivning utan frodade sig snarare i sina egna teorier kring vad bra kommunikation är för honom. Mycket kunde vid första tanken låta flummigt och kryptiskt, men jag måste säga att det ändå landade hos mig. Att sen hela hans personlighet är bland det skönaste jag stött på gör att jag under denna dryga timme fick en ny idol.

Jag hyllar Nilles sätt att se på kommunikation och även om jag inte tror att det går att applicera på alla kunder och case så delar jag hans uppfattning. Tycker personligen också att kommunikation som inte alls är tydlig och glasklar blir mycket mer spännande. Jag hoppas han har rätt i att världen är redo och har en beredskap att ta emot det lite svåra och otillgängliga. Jag ska sannerligen ha med mig hans tankar i bakhuvudet och när det passar plantera lite fler ”puzzles” i min formgivning.

Kommentera