Logotyp till Skid-SM 2015

You are here:

Nu är logotypen för skid-SM 2015 spikad. Kul uppdrag tycker jag och speciellt roligt då jag alltid gillat grafik kopplat till stora idrottsevenemang – det finns en mängd inspirerande OS och VM logotyper som  passerat genom åren.

De första tankarna som for igenom mitt huvud var glädje och fart, men så klart även tävlingsmomentet, spänning och de klassiska uttrycket ”små marginaler”. Vilken av längdskidåkningen grenar har då alla dessa ingredienser nedkokta till en koncentrerad explosion? Så klart är det sprinten, jag tror många kommer ihåg dramatiken från OS i Sotji där allt och lite till inträffade i de fartfyllda finalerna. Så med detta som ledstjärna hittade jag en ögonblicksbild där fyra sprintande skidåkare tampas om varje millimeter. Detta blev sedan grunden till den logotypen för Skid-SM 2015 i Örebro.

 

Kommentera